Femke Abma

Het watersportdorpje Oudega in Friesland is waar ik geboren en getogen ben. In een gezin met 7 kinderen heb ik als snel geleerd goed te luisteren naar elkaar, samen te werken en te leven in de “wij” vorm.

Toen ik op eigen benen ging staan ontdekte ik al snel dat het ook  belangrijk is om een eigen identiteit te ontwikkelen. Ik heb mij dikwijls afgevraagd; “wat vind ik eigenlijk hiervan?”  Ik ben een echt mensen mens. Ik houd van mensen en het boeit me wat mensen beweegt en ben nieuwsgierig wat hen in beweging brengt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft te dragen en ook een bijdrage kan leveren aan het welzijn en vreugde van andere mensen. Geweldloze communicatie is daarbij helpend.

Achtergrond

Na jaren te hebben gewerkt op de verloskunde in de Isala kliniek, heb ik de overstap gemaakt naar de supervisie opleiding op Windesheim. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd voor docent verpleegkunde. Als coach en supervisor ben ik een aantal jaren aan de slag in het bedrijfsleven en voor de particuliere markt. Ik heb ervan genoten om te zien wat mensen beweegt en om hun handvaten te geven hoe ze hun moeilijkheden kunnen veranderen. Humor en voorbeelden uit mijn eigen leven zijn handvaten die ik gebruik om tot verandering te komen. Als docent ben ik  8 jaar actief en zet ik mijn vaardigheden als coach en supervisor wekelijks in.

Toekomst

Voor de toekomst wil ik mij graag richten op de Z generatie. (geboren vanaf 1996) Omdat zij gemakkelijk hun eigenheid kwijt kunnen raken. Ze zijn opgegroeid met een smartphone waarmee ze  groot geworden zijn op platformen als Facebook en Instagram. Daar is het moeilijk onderscheid maken wat echt is en wat niet. In een massa mening is het lastig zeggen dat jij eigenlijk wat anders vindt. Ook is het op Instagram vaak belangrijk dat je veel volgers hebt. Het cijfer bepaalt hoe belangrijk je bent. Deze ontwikkeling vind ik zorgelijk omdat het aantal suïcide pogingen onder deze groep ook schrikbarend toeneemt. Ik wil deze groep graag helpen hun eigenheid te leren kennen en ze te leren zichzelf te observeren zonder te oordelen. Je leven wordt daar een stuk aangenamer van.

Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek in.

Missie

Ik wil mensen graag stilzetten, en begeleiden bij het onderzoeken wie je bent in het contact met de wereld om je heen, en in je werk. Nuchterheid, en met de beide benen aan de grond zijn voor mij belangrijke hulpmiddelen en kwaliteiten om weer terug te keren naar jezelf. Met nuchter bedoel ik: niet te snel zoeken naar oplossingen, maar eerst eens stilstaan bij wat je ervaart, en hoe jij daar zelf een oordeel aan verbindt. Ik houd jou daarbij een spiegel voor, waarbij je leert met nieuwgierigheid en mededogen naar jezelf te kijken. Met nuchtere begeleiding bedoe ik: er bestaat geen goed of fout, er bestaan wel behoeften die vervuld kunnen worden. En elke behoefte die vervuld wordt, maakt jouw leven aangenamer.

Visie

Mijn visie op professioneel begeleiden is, dat alles in het leven met elkaar te maken heeft. Balans in je leven en balans op je werk is nodig om je prettig te voelen. Soms raak je uit balans om wat voor reden dan ook. Je werkplezier neemt af, je zit niet lekker in je vel. Je vraagt je af: is dit het nu? Mijn professionele begeleiding is erop gericht om in veiligheid jouw balans in mededogen te onderzoeken en te ontdekken. Samen zoeken we waar jouw behoeften liggen en hoe je die gaat leren toepassen. Veiligheid is voor mij van groot belang omdat ik ervan overtuigd ben dat mensen alleen kunnen leren en kunnen veranderen binnen veilige kaders.


Wat kan je verwachten?

Je leert te ontdekken wat jouw eigen behoeften zijn en wat je daarmee kan doen.

Je leert als mens te groeien in wat jij belangrijk vindt.

Je leert zonder oordeel te luisteren.

Je leert grip te krijgen op groepsdynamiek.

Voorkomen van burn-out.

Je staat weer met beide voeten aan de grond.

Je voelt dat je in je eigen lichaam woont.

%d bloggers liken dit: